Астън Вила може да привлече грешника за Португалия на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамският тим се пробва да подпише с 24-годишния португалски национал Жоао Феликс

Според информация на испанската медия SPORT, офанзивният футболист Жоао Феликс е обект на интерес от страна на Астън Вила. Бирмингамци са постигнали напредък в усилията си да привлекат 24-годишния нападател на Атлетико Мадрид през летния трансферен прозорец. Междувременно играчът даде краен срок на Барселона да вземе решение дали да го задържи, тъй като иска да е наясно с бъдещето си през този месец.

Феликс изкара миналия сезон под наем в Барселона. Той допринесе за 16 гола в 44 мача за каталунците, като вкара 10 пъти и даде 6 асистенции. Жоао Феликс пропусна от бялата точка при дузпите на Португалия срещу Франция на 1/4-финалите на Евро 2024 и беше единственият играч, който не успя да вкара от десетимата изпълнители, което извади португалците от турнира.

Интересът на Астън Вила към Феликс е разбираем. Бирмингамци бяха заети на пазара досега това лято, подписвайки с петима играчи. Те подсилиха атаката си, но искат още офанзивни подкрепления, тъй като ги чака сезон в Шампионска лига. В информацията на изданието SPORT се твърди, че бирмингамци са „направили крачка напред“, за да подпишат с 24-годишния играч.

В същото време става ясно, че Жоао Феликс е дал срок на Барселона до края на месеца да се опита да си осигури услугите му. Ако това не се случи, завръщането в Бенфика или трансфер в Астън Вила е доста вероятен.