Астън Вила обърна Брентфорд и продължи с победите във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамският тим излезе временно на второто място в Премиър Лийг

Астън Вила спечели гостуването си на Брентфорд с 2:1 в среща от 17-ия кръг на Висшата лига. “Виланите” направиха обрат след почивката, за да се поздравят с трите точки.

Това бе трета поредна победа за тима на Унай Емери в английското първенство. Астън Вила вече е втори в класирането с актив от 38 точки, като е на една зад лидера Арсенал. Ливърпул може да си върне първото място, ако надвие по-късно днес Ман Юнайтед на “Анфийлд”.

За Брентфорд поражението бе трето поредно в английския елит. “Пчеличките” останаха с 19 точки на 12-ото място в класирането. Домакините поведоха в края на първото полувреме с гол на Кийн Люис-Потър, но нещата за тях се объркаха след почивката.

В 71-вата минута опитният бранител Бен Мий беше изгонен. Това наложи промяна в състава на тима и Нейтън Колинс замени Уиса.

Астън Вила се възползва от численото си предимство и изравни в 77-ата минута чрез Алекс Морено. Оли Уоткинс направи пълен обрат за “виланите” с попадение в 85-ата минута.

В края на мача Бубакар Камара от бирмингамския тим също бе изгонен. Все пак Астън Вила съхрани аванса си в 10-минутното добавено време, за да постигне нов страхотен резултат във Висшата лига. Отборът на Унай Емери вече има четири точки аванс пред шампиона Ман Сити, който е четвърти в класирането.

В другата среща с отбор замесен в битката на върха от 16:00 ч. днес, тимът на Арсенал срази Брайтън с 2:0 с голове след почивката на Габриел Жезус и Кай Хаверц. Така тимът на Микел Артета оглави класирането на Висшата лига с 39 точки.