Астън Вила обърна Тотнъм и го измести от топ 4 на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамци със страхотен обрат в Северен Лондон, Емилиано Мартинес с ключови спасявания

Астън Вила победи Тотнъм с 2:1 като гост в среща от 13-ия кръг на Висшата лига. Бирминганският клуб се добра до трите точки след обрат, като Пау Торес и Оли Уоткинс реализираха попаденията за тях. Точен за “шпорите” пък бе Джовани ло Селсо.

С този успех Астън Вила се изкачи на 4-ото място в таблицата на Премиър Лийг. “Виланите” събраха актив от 28 точки и изместиха Тотнъм от топ 4, като лондончани останаха с актив от 26 пункта и са пети в подреждането. В същото време тимът на Унай Емери се изравни по точки с третия Ливърпул.

Двубоят на “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” започна добре за домакините. Тотнъм поведе в 22-рата минута с гол на Ло Селсо, който се възползва от асистенция на Педро Поро.

Малко след това гол на Оли Уоткинс бе отменен поради засада. Астън Вила игра добре до почивката и в седмата минута от добавеното време вкара за 1:1 чрез бранителя Пау Торес.

В 61-вата минута Оли Уоткинс получи подаване от Тилеманс и вкара за 1:2, правейки пълен обрат за гостите. До края на срещата Емилиано Мартинес направи страхотни спасявания и помогна на Астън Вила да спечели трите точки.

Така Астън Вила записа трета поредна победа във всички турнири. Тимът на Унай Емери продължава със страхотните резултати и мечтае за нещо голямо през този сезон.