Астън Вила с интерес към израелец от Ред Бул Залцбург
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамският клуб може да вземе звездата на Ред Бул Залцбург Оскар Глух за около 40-50 милиона паунда

Сензацията във Висшата лига – Астън Вила, ще трябва да отдели солидна сума, за да привлече звездата на Ред Бул Залцбург – Оскар Глук, пише медията Football Insider. Изданието твърди, че австрийският гранд е готов да продаде 19-годишния израелец и да напълни касата си.

Израелският полузащитник Оскар Глух се присъедини към Залцбург от Макаби Тел Авив през 2023 г. и се представя чудесно, като вече редовно играе и за страната си на мъжко ниво. Ред Бул Залцбург не би искал да се раздели с Глух през януари, но отпадането им от Шампионската лига в груповата фаза не работи в тяхна полза. С няколко топ клуба от цяла Европа, които проявяват интерес, австрийските гиганти би трябвало да имат трудности да задържат тийнейджъра в своите редици.

Глух е много силен в офанзивен план. С шест гола и шест асистенции във всички състезания този сезон, това бяха отлични първи 25 мача за Залцбург за младия футболист. Все още само на 19, в топ клуб той може да издигне играта си на друго ниво.

Астън Вила се радва на добър старт на кампанията във Висшата лига и сега е изненадващият отбор в битката за титлата. Тимът на Унай Емери играе на високи обороти в атака. Привличането на футболист като Глух ще направи бирмингамският клуб още по-креативен в атака, а и това ще бъде отличен трансфер за бъдещето.