Астън Вила срази Бърнли за нов успех в Премиър Лийг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамци прогресираха до 6-ото място в класирането след победа на "Търф Муур"

Астън Вила постигна ценен успех с 3:1 при визитата на Бърнли в мач от третия кръг на Висшата лига. В герой за бирмингамци се превърна бранителят Мати Кеш, който вкара две попадения, а едно за “виланите” добави Муса Диаби. Почетното попадение за Бърнли в срещата бе дело на Лайл Фостър.

Тимът на Унай Емери се поздрави с втора поредна победа в първенството, след като в миналия кръг разби Евертън с 4:0. Между тези две срещи отборът на Астън Вила разгроми шотландския Хибърниън с 5:0 като гост в Лига на конференциите. За Бърнли пък това бе второ поредно поражение от старта на сезона.

Астън Вила започна отлично двубоя и поведе в 8-ата минута. Защитникът Мати Кеш получи подаване от Оли Уоткинс и порази вратата на домакините – 0:1.

В 20-ата минута 26-годишният защитник вкара второ попадение. Този път Муса Диаби му асистира. Така Мати Кеш отбеляза за втори път в двубоя, като през миналия сезон в 26 срещи в първенството не успя да се разпише нито веднъж.

В началото на второто полувреме Бърнли се върна в мача. Гудмундсон намери нападателя Лайл Фостър, който намали резултата на 1:2.

В 61-вата минута Муса Диаби уби интригата на “Търф Муур”. Крилото получи подаване от Люка Дин и с чудесен удар от воле вкара трето попадение за гостите – 1:3.

Малко след това дебют за Астън Вила направи италианският национал Николо Дзаниоло, заменяйки голмайстора Диаби.

До края на двубоя нов гол не падна и бирмингамският клуб се поздрави със заслужена победа.