Астън Вила ще се бори с Тотнъм за подписа на Ансу Фати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамският клуб се интересува от младия талант на Барселона

Според медията El Chiringuito TV, испанският талант Ансу Фати предизвиква огромен интерес от клубове от Висшата лига, като Астън Вила влиза в надпреварата за подписа на крилото на Барселона. Тотнъм също се интересува от младия испански талант, като информацията предполага, че Барса ще иска 50 милиона евро за футболиста.

Само преди седмица Шави Ернандес каза, че Ансу Фати е „настоящето и бъдещето“ на Барселона и е част от „наследството на клуба“. Всъщност Барселона може да обмисли продажбата на Фати при добра оферта, предвид финансовото състояние на клуба. Досега Шави поддържаше тезата колко важен е 20-годишния футболист на Барселона за клуба. Но нещата може да се променят бързо до края на август.

Тотнъм все още е на пазара за нов офанзивен футболист, въпреки че може да се фокусира върху привличането на нападател. Това не ги изключва от надпреварата за Фати, който според информацията може да бъде привлечен за 50 милиона евро. Астън Вила прави сериозна селекция и наскоро взе Николо Заниоло като заместник на контузения Емилиано Буендиа.

Предполага се, че треньорът Унай Емери иска и ново крило. Астън Вила не е най-атрактивният клуб, въпреки че Емери гради солиден отбор. Тимът от Висшата лига може да предложи на Фати футбол в Лига на конференциите, което не е ясно дали ще го изкуши.