Астана загуби и вкъщи от Динамо Загреб и се натресе на Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С общ резултат 0:6 бившия отбор на Станимир Стоилов приключи участието си във втория квалификационен кръг на "турнира на богатите".

Астана ще се изправи срещу българския първенец Лудогорец в третия квалификационен кръг за Лига Европа. Шампионите на Казахстан загубиха за втори пореден път срещу Динамо Загреб, като това поражение с 0:2 бе в отдалечената страна. С общ резултат 0:6 бившия отбор на Станимир Стоилов приключи участието си във втория квалификационен кръг на “турнира на богатите”.

Астана ще се премести във втория по сила турнир на УЕФА – Лига Европа, а там попадна и Лудогорец, който вчера отпаднаха от Олимпия Любляна с общ резултат 2:3.

Хърватите пък си уредиха балканско дерби за третия квалификационен кръг в Шампионската лига, а там ще се изправят срещу шампиона на южната ни съседка АЕК Атина.

На стадиона в казахстанската столица точни за загребци бяха Махир Емрели и Антонио Марин, съответно в 24-тата и в последната минута на редовното време. Попадение на Емрели бе отменено заради пряк свободен удар в началото на втората част. В средата на полувремето страничния стълб не позволи на домакините от почетен гол след удар с глава на Абат Аимбетов.