Костов: Винаги има напрежение, когато се срещат отбори от Балканите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да затваряме пространствата и да не даваме шансове на противника", посочи той.

Старши треньорът на Левски – Николай Костов, говори на пресконференция преди срещата-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Шкупи.

“Сините” имат аванс от два гола от мача в Северна Македония, но Костов подчерта, че играчите му нямат никакво право да подценяват опонента.

„Надявам се да подходим много сериозно към противника, мисля, че така ще и стане. Нямаме право да подценяваме противника, той има много достойнства. Теренът от първия мач не повлия само на нашата игра. Те имат много добри футболисти. Ще подходим професионално“, заяви Костов.

„Мисля, че ще бъдем малко по-прагматични. Имаме преднина от два гола, трябва да затваряме пространствата и да не даваме шансове на противника. Това не значи, че ще играем в защита. Всичко е възможно относно схемата на игра, Рикардиньо е готов за игра, не сме решили дали ще играе от началото. Кристиан Димитров няма да вземе участие в този мач“, разкри наставникът на “сините”.

„Нашите играчи имат нужда от подкрепата на нашите фенове, радвам се, че стадионът ще бъде пълен. Шкупи са силни в средата на терена, имат играчи, които разполагат с добра техника. Имат силен нападател. Не знам дали мога да повлияя на феновете, надявам се да няма инциденти в този мач. Да покажем добро възпитание. Сигурен съм, че нашите футболисти ще са дисциплинирани и ще покажат уважение, такова каквото ние не видяхме там“, сподели Костов.

„Да не говорим толкова много преди такива важни мачове. Смисълът е да излезем и да покажем достойна игра пред нашите фенове. За да може наистина да изпитваме удоволствие от играта футбол. Всички тези политически пристрастия не помагат на самата игра. Футболистите губят концентрация, качеството на играта спада. Винаги има напрежение, когато се срещат отбори от Балканите“, завърши Николай Костов.