Ел Маестро: Вярваме, че можем да продължим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чувствам, че имам недовършена работа тук", каза той.

Новият старши треньор на ЦСКА – Нестор Ел Маестро, говори на официална пресконференция, след като се завърна обратно начело на “червените”.

Той сподели очакванията си от предстоящия реванш срещу Сепси от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите и призна, че столичани са направили много солидна лятна селекция.

“Много съм горд и щастлив да се върна в София като треньор на ЦСКА. Странно е да поема тима на “полувремето”, след като първият мач е вече изигран, но това е положението. На хартия ние имаме повече качество и имаме по-добрия отбор, но видяхме миналата седмица, че това не значи много. Пак на хартия, когато загубиш първия мач с 0:2 вкъщи, шансовете да продължиш са малки. Но ние искаме да покажем, че футболът е страхотна игра, в която статистиките не винаги са решаващи. Вярваме, че можем да продължим”, започна Ел Маестро.

“Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък около полунощ и без да размишлявам много взех самолета и бях в София в петък сутринта, защото ЦСКА е много голям клуб. За много треньори е чест да бъдеш треньор на ЦСКА. Чувствам, че имам недовършена работа тук. В ЦСКА се чувствам като у дома. Много обичам този велик клуб. Не размишлявах много”, призна специалистът.

“Много клубове често сменят треньорите, това е част от нашата работа. Специално в нашата част на света – на Балканите, това е нещо нормално. Позитивното е, че нещата в ЦСКА се променят. Господин Илич започна и завърши един сезон, което е стъпка в правилната посока”, анализира Ел Маестро.

“Ние имахме четири много интензивни дни. Свършихме много работа. Фокусът, разбира се, беше върху утрешния мач, но сезонът ще продължи и след утре независимо от резултата. Отговорът, който видях от играчите, беше положителен. Искам да играем различен стил на футбол от това, което беше миналия сезон, но и в сравнение с това, което аз играх преди пет години. Без да ви казвам твърде много. Ще играем по по-активен начин. По начин, който е по-подходящ за клуб като ЦСКА, към който има такива очаквания”, обяви той.

“Аз винаги съм доволен от играчите, с които разполагам. Аз съм треньор, който винаги се адаптира към решенията на клуба, но това лято видях една голяма инвестиция от собствениците. Фантастични играчи дойдоха в нашия клуб. Сега ние трябва да ги подредим в правилната концепция много бързо. Това ще бъде ключът към успеха през този сезон”, разкри наставникът на “червените”.

“Трудно се сравнява и нечестно би било. Аз формирам лична връзка с играчите си. Ако трябва да кажа, че единият ми отбор е по-добър, няма да се чувствам добре. Това няма да е честно спрямо футболистите, с които разполагах миналия път. В момента имаме фантастична група, с която е много забавно да се работи. Моите очаквания са като клуб и на феновете – много високи”, добави Ел Маестро.

“След 2019 работих в три големи клуба в три различни държави. Със сигурност освен повече, че спечелих повече пари – имам и повече опит. Това беше шега. Със сигурност сега съм по-добър треньор. Сега на 40 години съм с пет клуба зад гърба си със сигурност съм по-добър отколкото 35-годишен с един клуб”, смята той.

“Не искам да казвам кой ще е втори капитан. Имаме няколко капитани в нашия отбор, така че въпросът е все едно да питате кой ще е пети или шести капитан и мисля, че това не е толкова важно”, коментира треньорът.

“Всички, които са тук, са в състояние да играят. Амос Юга работи, за да се върне в игра. Последната информация, която имам, е, че ще отсъства три седмици до месец”, завърши Нестор Ел Маестро.