Аталанта и Фиорентина постигнаха победи в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бергамаските не срещнаха трудности с Каляри у дома

Аталанта постигна очаквана победа в домакинстовто си на Каляри в среща от 5-ия кръг на Серия А. Попаденията за бергамаските отбелязаха Адемола Лукман и Марио Пашалич. С този успех бергамаските заеха 6-ото място в класирането с актив от 9 точки, докато техният съперник остана предпоследен с 2 пункта.

Тимът на Аталанта натисна противника си от първата минута. В 24-ата гол на Де Кателаре бе отменен поради засада. Девет минути след това домакините вкараха редовно попадение чрез Лукман, като Де Кателаре записа асистнеция.

След почивката бергамаските продължиха да доминират. Марио Пашалич се появи от пейката в 67-ата минута и девет след това оформи крайния резултат 2:0.

В друга среща от днешния следобед, тимът на Фиорентина надви Удинезе с 2:0 като гост. С този успех отборът от Флоренция събра 10 точки в актива си и заема 5-ата позиция в таблицата.

Фиорентина не създаде много голови положения, но използва чудесно ситуациите си. Лукас Мартинес Кварта вкара първия гол в срещата в 32-рата минута след асистенция на Бонавентура. В добавеното време именно Бонавентура затвърди успеха на “виолетовите”. Така Фиорентина постигна втора поредна победа в Серия А и продължава възхода си. В следващия кръг отборът гостува на Фрозиноне и ще преследва нова победа, която би ги пратила в топ 4 на таблицата.