Арсенал и Тотнъм не се победиха в зрелищно дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" на два пъти изпускаха аванса си и се задоволиха с точка

Дербито на Северен Лондон между Арсенал и Тотнъм не излъчи победител след 2:2 на “Емиратс”. Хюн-мин Сон от състава на гостите блесна с две попадения, докато Букайо Сака бе в основата на головете на “топчиите”.

С това реми двата тима събраха по 14 точки, като бяха задминати от Ливърпул и Брайтън в класирането, които в днешния ден записаха домакински победи съответно над Уест Хем и Борнемут. Арсенал напусна временно топ 4 на класирането, докато Тотнъм е на 4-ата позиция.

Арсенал поведе в резултата в 26-ата минута на срещата. Букайо Сака отправи опасен удар, а Кристиан Ромеро в опит да блокира топката я прати в собствената си врата – 1:0.

Тотнъм заигра по-добре и заслужено изравни три минути преди почивката. Хюн-мин Сон се разписа с четвъртото си попадение за сезона и първото полувреме на ‘Емиратс’ завърши наравно 1:1.

В 53-ата минута домакините получиха дузпа, след като Ромеро игра с ръка в наказателното си поле. Сака не сбърка от бялата точка и даде аванс на домакините – 2:1.

Тотнъм имаше незабавен отговор. Мадисън отне топката от появилия се преди малко на терена Жоржиньо и намери Хюн-мин Сон, който с прецизен шут преодоля Давид Рая за 2:2.

Двамата треньори извършиха доста смени след това в опит техният тим да стигне до победата. Ново попадение в Северен Лондон обаче не падна и мачът завърши без победител.

В следващия си мач Арсенал ще се изправи срещу Брентфорд като гост в Купата на Лигата, докато Тотнъм има домакинство на Ливърпул в Премиър Лийг следващия уикенд.