Астън Вила задълбочи кризата в Челси, “сините” отново не вкараха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамци се поздравиха с победата в оспорван мач в Западен Лондон

Астън Вила победи Челси с 1:0 като гост в среща от 6-ия кръг на Висшата лига. Оли Уоткинс вкара единствения гол в мача в средата на второто полувреме. Домакините доиграха двубоя с 10 души, след като в 58-ата минута бранителят Мало Густо бе изгонен.

Челси записа трети пореден мач без вкаран гол, след като не успя да намери мрежата в двубоите с Борнемут (0:0) и Нотингам (0:1) през този месец. Кризата в тима на Маурисио Почетино се задълбоава. Челси е на 14-ото място в Премиър Лийг с едва пет точки от шест кръга.

Астън Вила пък се върна на победния път след загубата с 2:3 от Легия във Варшава. Бирмингамци регистрираха втора поредна победа във Висшата лига и са 6-ти в класирането с 12 точки.

Челси вкара попадение през първото полувреме в днешния мач чрез Аксел Дисаси. Голът обаче бе отменен заради заасда. През първата част “сините” в доста моменти отстъпваха инициативата на съперника.

В началото на второто полувреме Стърлинг пропусна добър шанс за гол за домакините. Пет минути след това Мало Густо бе изгонен с директен червен картон и “сините” останаха с човек по-малко.

Астън Вила се възползва от численото си предимство на терена. Бирмингамският клуб откри резултата в 73-ата минута чрез Оли Уоткинс. 27-годишният нападател отбеляза първия си гол във Висшата лига за сезона.

В 80-ата минута Муса Диаби пропусна да удвои аванса на гостите. Бирмингамци запазиха преднината си и се поздравиха с важна победа. В следващия си мач Астън Вила се изправя срещу Евертън у дома в Купата на Лигата.