Реал Сосиедад триумфира над Хетафе в голов трилър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баските постигнаха втората си победа в Ла Лига през сезона

Реал Сосиедад записа победа с 4:3 над Хетафе на стадион „Реале Арена“ във вълнуващ двубой от шестия кръг на Ла Лига. С този успех баските събраха девет точки и прогресираха до шесто място във временното класиране, докато гостите са на 11-ото място с две по-малко.

Реал Сосиедад поведе в началото на срещата. Такефуса Кубо се разписа с прецизен удар с левия крак в ъгъла на вратата. Японският футболист продължава да блести с изявите си през новия сезон.

Хетафе възстанови равенството на “Реале Арена” шест минути преди края на първото полувреме. Диего Рико центрира към наказателното поле, където Карлес Аленя бе забравен от отбраната на домакините и отбеляза с глава за 1:1.

В добавеното време на първата част гостите шокираха своя съперник. Нападателят Борха Майорал се разписа от дузпа за 1:2 и обратът бе факт.

Реал Сосиедад вдигна оборотите след почивката и направи бърз обрат. В 61-вата минута Микел Оярсабал вкара от бялата точка за 2:2. Малко след това Брайс Мендес вкара с глава на празна врата и даде аванс на домакините.

В 88-ата минута Сосиедад сложи точка на спора чрез Микел Оярсабал, който се озова на чиста позиция и преодоля Давид Сория – 4:2.

В добавеното време на мача Хетафе отбеляза трето попадение, като така бе оформен крайния резултат 4:3.