Аталанта шокира Ливърпул и съхрани шансове за осминафиналите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бергамаските спечелиха с 2:0 визитата си на "Анфийлд"

Лидерът в Група „D” на Шампионска лига Ливърпул допусна изненадваща загуба с 0:2 от гостуващия Аталанта. Мърсисайдци бяха с пълен актив от 9 точки след първите си три мача, като тимът на Юрген Клоп бе с голова разлика 8:0 преди днешния сблъсък с италианския тим. Така тимът на Джан Пиеро Гасперини донякъде си върна на мърсисайдци за тежката загуба с 0:5, която допусна в Италия в предходния кръг на турнира.

И двата гола в днешния двубой паднаха след почивката и бяха в рамките на 4 минути. В 60-ата Папу Гомес направи добро центриране отляво към далечната греда, където Иличич се измъкна от Цимикас и откри резултата. В 64-ата, при почти идентична ситуация като при първото попадение, бергамаските удвоиха преднината си. Гомес нарпави добро подаване от левия фланг, Хатебър отклони с глава за Госенс, който засече точно в движение.

Така след успеха днес Аталанта запазва отлични шансове за класиране в следващата фаза на турнира. Италианците са със 7 точки, колкото има и тима на Аякс. Водач е Ливърпул с 9 точки, а Мидтиланд е с 0 и със сигурност напуска европейската сцена след изиграването на всички двубои.