Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид не се победиха в скучен мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

 

Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид завършиха при резултат 1:1 в мача си от 28-ия кръг на испанската „Премиера дивизион“. Икер Муниаин откри резултата в полза на домакините, но само след две, Диего Коща изравни.

Наставникът на „баските“ Гайска Гаритано излезе в схема 4-2-3-1. Атаката водеше Иняки Уилямс, а зад него оперираха Икер Муниаин, Раул Гарсия и Иниго Кордоба. Чоло Симеоне пък заложи на Диего Коща, активно подпомаган от Яник Ферейра Караско, Маркос Йоренте и Саул.

В 13-тата минута Маркос Йоренте даде страхотен извеждащ пас за Караско, който напредна и стреля, но ударът му мина покрай вратата на Билбао.

В 25-тата домакините отвърнаха. Андер Капа центрира, а Иняки Уилямс успя да засече топката на близката греда, вратарят Облак обаче внимаваше и успя да отрази опасния удар.  Осем минути по-късно, словенския вратар отново се намери отлични, този път след удар на Йерай Алварес.

В 37-тата минута Облак капитулира. Юри Берчиче центрира от дясно, топката достигна до Муниаин, който с хубав удар на вътрешен фалц прониза мрежата на Атлетико.

Радостта на домакините трая само две минути. Коке пусна извеждащ пас за Диего Коща, а нападателят матира вратаря с техничен удар за да възстанови равния резултат.

През втората част двата отбора не успяха да създадат кой знае колко опасни ситуации, като основно разчитаха на центрирания по посока на двете наказателни полета. В 66-тата Йоренте се строполи в наказателното поле на домакините, но арбитърът прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

В 80-тата минута, след центриране от корнер, Анхел Корея стреля, вратарят Унай Симон не се намеси по най-добрия начин и това позволи на Сантиаго Ариас добави топката от близка дистанция. Симон обаче поправи грешката си и с блестящо спасяване подсигури точката за своя тим.