Атлетик Билбао пожела Игуаин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Атлетик Билбао сериозно обмисля възможността да вземе аржентинския нападател на Ювентус Гонсало Игуаин. Информацията идва от авторитетното испанско издание „Марка“. Играчът е с изтичащ договор, а „бианконерите“ още не са направили оферта за нов контракт.

Интересен факт е, че Пипита, какъвто е прякора на Игуаин, има право да играе за отбора на Атлетик, защото е пряк потомък на баск. Дядото на футболиста е от тази област на Испания. Играчът на „старата госпожа“ има френско и аржентинско гражданство, тъй като е роден в Брест, където по това време играе татко му.

Братът на Игуаин – Федерико също е футболист и в момента се състезава за американския отбор Кълъмбъс Крю. Преди време се появи спекулация, че от Реал Сосиедад искат да го привлекат. Тогава бе открита баската връзка на семейството.

Бащата на двамата, също го е казвал : „Баща ми винаги е казвал, че баските не са нито испанци, нито французи. Те са просто баски“.

Игуаин по възвърна формата си , след като премина през два неуспешни наема в Милан и Челси. От началото на сезона Пипита е вкарал 8 гола в 33 мача.

За аржентинеца, това няма да е първи престой в Ла Лига. Преди няколко години, той бе титулярния нападател на Реал Мадрид. Нападателя изкара сезона и половина с „бялата“ фланелка, преди да бъде трансфериран в Наполи и след това в Ювентус.