Атлетик Билбао ще пробва да си върне испански национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баските искат да върнат Аймерик Лапорт на "Сан Мамес"

Атлетик Билбао проучва възможността да си върне испанския национал Аймерик Лапорт, който в момента играе за Манчестър Сити, съобщава “Relevo”. 29-годишният защитник осъществи трансфер на “Етихад” от баските през 2018 г. Тогава “гражданите” платиха рекордна сума за него – 57 млн. паунда.

През наскоро завършилия сезон 2022/23 Лапорт бе основно резерва, а това не му харесва и той иска да играе редовно. Все пак трябва да се отбележи, че в началото на сезона испанецът се възстановяваше от операция на коляното. Той изигра едва 24 двубоя за “небесносините”, като в елиминациите в Шампионската лига записа само 24 минути, а това подсказва, че не е основен играч в състава на Гуардиола.

Отборите на Арсенал, Тотнъм и Астън Вила се интересуват от Лапорт. В Атлетик Билбао са наясно, че трудно ще си върнат футболиста. Аймерик Лапорт по-скоро би желал да продължи да играе във Висшата лига.

Иначе Лапорт прекара 6 години в Атлетик Билбао и ако получи добра оферта, то може и да заиграе отново на “Сан Мамес”. Отборът от столицата на баските търси нов централен защитник, след като Иниго Мартинес продължи кариерата си в Барселона. Предстои да се разбере и дали Ман Сити е готов да продаде футболиста на конкурент в Премиър Лийг или е по-възможно да го трансферира в Атлетик.