Атлетико Мадрид обърна Фейенорд в зрелищен мач, Мората с 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският национал Антоан Гризман също се разписа във вратата на нидерландския шампион

Атлетико Мадрид постигна първа победа в Шампионска лига този сезон, след като надви Фейенорд с 3:2 на собствен терен в зрелищен мач от група Е на надпреварата. “Дюшекчиите” изоставаха на два пъти в двубоя, но направиха пълен обрат за успеха. Испанският нападател Алваро Мората отбеляза две попадения за Атлетико, а един гол добави Антоан Гризман.

Фейенорд не успя да надгради след успешното си начало в групата, тъй като в първия мач срази Селтик с 2:0 в Ротердам. Нидерландският тим остана с три точки в актива си и бе свален от върха в група Е от Атлетико, който има 4 пункта. Тази вечер Селтик и Лацио се изправят един срещу друг и може да променят класирането.

Нидерландският гранд поведе на „Сивитас Метрополитано“ в 7-ата минута след автогол на Марио Ермосо. Доста бързо Атлетико Мадрид възстанови равенството. Мората се разписа за 1:1 в 12-ата минута на срещата.

В 34-ата минута словашкият бранител Давид Ханцко отново даде аванс на Фейенорд. Гостите притиснаха съперника в края на първата част, но вместо да отбележат трето попадение, инкасираха гол в своята врата.

В добавеното време на първото полувреме Антоан Гризман с акробатичен удар с гръб към вратата се разписа за 2:2.

Само две минути след началото на второто полувреме пълният обрат за Атлетико бе факт. Науел Молина центрира в наказателното поле и Мората засече за 3:2.

В средата на втората част Игор Пайшао пропусна две добри ситуации за домакините. Малко след това и Янкуба Минтех бе разочарован от Ян Облак.

Фейенорд имаше сериозно предимство на терена, но така и не успя да вкара трети гол и в крайна сметка загуби двубоя в Мадрид.