Аугсбург шокира Борусия (Д) и излезе начело в Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аугсбург победи Борусия Дортмунд с 2:0 на собствен терен в двубой от втория кръг на немската Първа Бундеслига. Попаденията за домакините реализираха Феликс Удухай и Даниел Калиджури. Това бе втори пореден успех за баварците от началото на сезона и те оглавиха временното класиране с актив от 6 точки и голова разлика 5:1.

Наставникът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавър започна със звездните си офанзивни футболисти – Джейдън Санчо и Ерлин Холанд, като двамата водеха атаката на “жълто-чернит”. Те обаче направиха слаб мач и не успяха да помогнат на своя отбор дори да отбележи попадение.

В 9-ата минута Аксел Витцел можеше да даде аванс на Борусия с чудесен удар от воле, но вратарят на съперника се намеси невероятно и изби в корнер. В следващите минути головите положения бяха рядкост, като до 38-ата минута главният съдия показа 4 жълти картона.

В 40-ата минута Аугсбург поведе чрез Феликс Удухай. Централният бранител е разписа след центриране на Даниел Калиджури – 1:0, като при този резултат завърши първото полувреме.

Девет минути след подновяването на играта домакините удвоиха аванса си. Даниел Калиджури добави и попадение на сметката си, с което резултатът стана 2:0.

Нищо в играта на Борусия Дортмунд не се получаваше в днешната среща. В края на мача удар на Ерлинг Халанд бе спасен с лекота от стража на Аугсбург. Така Борусия загуби двубоя на “ВВК Арена” и остана с три точки в актива си след първите два кръга.