Себастиан Алер поведе Борусия Дортмунд към титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" изместиха Байерн от първото място в Бундеслигата с победа над Аугсбург

Борусия Дортмунд записа успех с 3:0 като гост на Аугсбуг в среща от предпоследния кръг на Първа Бундеслига. Две попадения за “жълто-черните” отбеляза Себастиан Алер през второто полувреме, а в края на мача се разписа и Юлиан Бранд.

Така Борусия свали Байерн от върха в Бундеслигата и има две точки аванс. В последния кръг Борусия Дортмунд приема Майнц и при победа ще спечели Сребърната салатиера. “Жълто-черните” не са ставали шампиони от 2012 г., като ако този сезон спечелят титлата, то тя ще бъде девета в историята им.

Възпитаниците на Еден Терзич доминираха в голяма част от срещата с Аугсбург. Гостите бяха подпомогнати и от червения картон на Феликс Удуокай в 38-ата минута. Все пак първото полувреме на мача не предложи попадения.

В 59-ата минута многократните опити на Дортмунд да открие резултата дадоха резултат. Себастиан Алер се възползва от грешка на Максимилиан Бауер, като отне топката и с прецизен удар се разписа за 0:1.

В 84-ата минута Себастиан Алер сложи точка на спора. Гостите направиха добра атака, като вратарят на Аугсбург отрази удар на Марко Ройс, но след това топката попадна у Алер, който направи 0:2.

В добавеното време Юлиан Бранд оформи класическия успех за “жълто-черните”. Така Дортмунд постигна 22-рата си победа за сезона в немското първенство и е на 90 минути от спечелването на титлата.