Автогол изкачи Унион Берлин на върха в Първа Бундеслига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичният тим е почти безгрешен от началото на сезона

Унион Берлин има две точки преднина спямо шампиона Байерн Мюнхен на върха в класирането на Първа Бундеслига, след като спечели с 1:0 като гост на Кьолн в мач от 6-ия кръг, благодарение на автогол в началните минути. Унион имаше късмета да поведе в третата минута, когато защитникът на Кьолн Тимо Хуберс се опита да блокира центриране, но прати топката покрай неговия вратар на близката греда.

Шест минути след това гостите пропуснаха и дузпа, след като Теосон Сибачо не успя да вкара от бялата точка. В 15-ата минута пък гол на Шерардо Берке бе отменен поради засада, а шут на Тримел срещна напречната греда.

Следобедът на Кьолн не беше добър, а в края на мача те получиха и червен картон, когато в 81-вата минута Лука Килиан остави своите с човек по-малко.

Унион Берлин запази аванса си и събра 14 точки, с което поведе с два пункта пред Фрайбург, Байерн, Хофенхайм и Борусия Дортмунд.

В приложението на букмейкъра Sesame ще намерите подробна статистика за представянето на отборите от Бундеслигата, както и атрактивни коефициенти за мачовете от първенството.