Кой ако не той? Белингам измъкна Реал Мадрид срещу Унион Берлин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският национал вкара шестия си гол за сезона и донесе успех на "белия балет" на старта на Шампионска лига

Реал Мадрид започна кампанията си в Шампионска лига с труден успех у дома над Унион Берлин с 1:0. Единственото попадение в мача вкара Джуд Белингам в добавеното време. За английския национал това бе шести гол от началото на сезона, след като до днес имаше пет попадения в пет срещи в Ла Лига.

Двубоят за Реал срещу дебютанта в групите на ШЛ бе доста труден. “Белият балет” все пак имаше водещата роля в срещата и нацели две греди, преди да стигне до победния гол.

В 6-ата минута се откри първата по-добра възможност за Хоселу, като нападателят на Реал стреля с глава в аут. Преди почивката домакините имаха нов добър шанс за гол, но не успяха да открият резултата.

В началото на втората част Робин Госенс пропусна за Унион Берлин. Малко след това Реал отговори с добра атака, но Родриго не успя да се разпише.

В 54-ата минута вратарят на гостите се намеси добре при удар на Х0селу с глава. В средата на полувремето стражът на Унион спаси удар на Лука Модрич.

Десетина минути преди края на редовното време от Реал поискаха дузпа. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но домакините не получиха 11-метров наказателен удар.

В 94-ата минута  бе щастливият момент за “Кралския клуб”. Топката попадна у Белингам и младият англичанин я прати в мрежата, за да донесе успех на “белия балет”.

В следващия си мач Реал Мадрид гостува на Атлетико в градско дерби от 6-ия кръг на испанската Ла Лига.