Автогол в последната секунда лиши България от победа над Унгария
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Илиан Илиев бе на секунди от мечтан дебют начело на националния отбор

България остана без победа в квалификациите за Евро 2024, след като напарви реми 2:2 с Унгария на Националния стадион “Васил Левски” в мач, белязан от кървави протести против БФС извън стадиона. Със спечелената точка маджарите се класираха на Евро 2024, докато българският отбор не успя да запише първа победа за 2023 г.

Може да се каже, че Илиан Илиев направи успешен дебют начело на България, макар и да не спечелихме. Автогол в последната секунда на бранителя Алекс Петков лиши “лъвовете” от победата над класен съперник. Целият мач на “Васил Левски” бе много драматичен с обрати и червени картони.

Унгарците откриха в резултата в 10-ата минута, когато Мартин Адам се възползва от добро подаване на Доминик Собослай и преодоля Даниел Наумов за 0:1.

България бързо изравни в 24-ата минута с попадение на Спас Делев – 1:1. Дванадесет минути след това Вальо Антов бе изгонен с втори жълт картон и домакините останаха с човек по-малко.

120 секунди след това Груев получи директен червен картон за нарушение срещу Ендре Ботка. Главният съдия обаче разгледа ситуацията с ВАР и отмени червения картон на полузащитника.

Първото полувреме на националния стадион “Васил Левски” завърши наравно 1:1, като възпитаниците на Илиан Илиев имаха 1 голова ситуация срещу 8 за съперника.

Унгария натисна в началото на втората част, като в 52-рата минута Собослай отправи опасен удар покрай вратата на нашите национали.

В 57-ата минута Милош Керкез получи втори жълт картон и Унгария също остана с 10 души. България вкара втори гол от дузпа чрез Кирил Десподов в 77-ата минута и така бе на крачка от първа победа.

Успехът обаче ни се изплъзна,с лед като в последната ситуация от добавеното време бранителят Алекс Петков засече центриране с глава в собствената си врата – 2:2.

България вече има 3 точки в група G на квалификациите на Евро 2024 – на три зад четвъртия Литва. В последния си мач воденият от Илиан Илиев отбор гостува на Сърбия на 19 ноември.