Аякс изнесе лекция на Лудогорец в Разград и се вижда в групите на ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Амстердамският гранд отнесе "орлите", Мохамед Кудус с хеттрик

Аякс разби Лудогорец с 4:1 на “Хювефарма Арена” в Разград в първи двубой между двата тима от плейофите за място в груповата фаза на Лига Европа. Звездата на гостите Мохамед Кудус, който е близо до трансфер в Уест Хем, отбеляза три попадения във вратата на “орлите”. Един гол за нидерландския тим добави Брайън Броби, а точен за Лудогорец бе Оливие Вердон от дузпа.

Със силна игра отборът на Аякс предреши крайния изход на сблъсъка и на практика реваншът ще бъде протоколен. Лудогорец не успя да влезе добре в срещата и допусна пасив от две попадения още до 18-ата минута.

В 16-ата минута Девайн Ренш отне топката от Текпетей в близост до вратата на Лудогорец. Кудус взе топката от краката на своя съотборник и с прецизен удар порази вратата на Серджио Падт – 0:1.

120 секунди по-късно авансът на гостите се увеличи. Кенет Тейлър комбинира с Мохамед Кудус, който с майсторски удар вкара за 0:2.

Лудогорец не успяваше да затрудни своя съперник, а в 40-ата минута авансът на нидерландския гранд стана класически. Брайън Броби бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава се разписа за 3:0 в полза на гостите.

Малко след началото на второто полувреме картинката на “Хювефарма Арена” стана още по-тъжна за българския шампион. Карлош Боржеш се справи с няколоко футболисти на Лудогорец и намери Кудус, като ганайският национал оформи своя хеттрик – 0:4.

В 70-ата минута Лудогорец вкара почетен гол от дузпа, отъсдена за игра с ръка на Йорел Хато. Оливие Вердон се разписа от бялата точка.

В добавеното време Кайо Видал пропусна да вкара втори гол за българския тим. Така Лудогорец загуби тежко домакинството си на Аякс и се насочва към груповата фаза на Лига на конференциите.