Аякс изплува от дъното в Ередивизи с успех над Волендам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландският гранд записа втората си победа за сезона в първенството

Аякс постигна победа с 2:0 в домакинството си на Волендам в отложен мач от 3-ия кръг на нидерландското първенство Ередивизи. Бедстващият гранд от Амстердам през този сезон постигна едва втората си победа в първенството. С този успех тимът на Аякс изплува от дъното и вече е на 15-ото място в класирането с 8 точки.

Амстердамци имаха пълна доминация на терена като отправиха около 30 удара към вратата на гостите. Аякс обаче не успя да вкара попадение през първото полувреме и феновете на тима не бяха никак доволни, тъй като се очертаваше нова издънка.

След почивката Аякс реализира два от многото си шансове за гол. Стивън Бергвайн откри резултата в 57-ата минута след асистенция на младия нападател Брайън Броби.

Появилият се като резерва Чуба Акпом отбеляза второто попадение за “червено-белите” в 89-ата минута.

Така Аякс сложи край на черната серия от четири поредни загуби и общо 10 мача без победа във всички турнири. Преди този двубой отборът за последно бе спечелил в Разград при визитата на Лудогорец в плейофите на Лига Европа с 4:1.

В следващия си мач Аякс ще търси нови три точки при домакинството на Хееренвеен в среща от 11-ия кръг на Ередивизи на 5 ноември.