Квадво Дуа вдъхнови Лудогорец за успех срещу Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Швейцарският нападател влезе от пейката и вкара първите си 2 гола за сезона, "белите" без удар към вратата на съперника

Лудогорец победи Славия с 2:0 като гост в отложен двубой от 3-ия кръг на efbet Лига. И двете попадения на стадион “Александър Шаламанов” паднаха през второто полувреме, а героят за “орлите” бе нападателят Квадво Дуа. Швейцарският футболист се появи от пейката в 60-ата минута, за да донесе трите точки на своя тим.

С тази победа отборът на Лудогорец събра 30 точки в актива си и е на 2 пункта от лидера Черно море, който е изиграл мач повече. Тимът на Славия остава със скромните 11 пункта на 14-ото място в подреждането на Първа лига.

“Белите” не отправиха нито един удар към вратата на съперника в целия мач, което може би се случва за първи път в историята на клуба.

Лудогорец доминираше през всичките 90 минути, като през първото полувреме пропусна няколко чисти ситуации за попадение. В 15-ата минута Руан Секо нацели гредата, а малко след това нападателят стреля слабо в ръцете на вратаря. Бразилският футболист продължи да пропуска до края на полувремето и резултатът на почивката бе 0:0.

В 60-ата минута Георги Дерменджиев пусна в игра Квадво Дуа, който се появи за 4-ти път през сезона с екипа на “орлите”.

В 68-ата минута швейцарският футболист получи хитър паса от Клод Гонсалвеш и с прецизен удар по земя преодоля Светослав Вуцов 0 :1.

Девет минутки по-късно Дуа вкара втория си гол в мача. Нападателят засече с глава центриране на Кайо Видал – 0:2.

Лудогорец доигра срещата на по-ниски обороти и без проблеми си тръгна с трите точки от столицата. Това бе втора поредна победа в първенството за възпитаниците на Георги Дерменджиев. В следващия си мач “зелените” приемат Крумовград, който ги победи на старта на сезона.