google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Датският халф ще напусне Манчестър Юнайтед след края на сезона

Според информация на The Sun, халфът Кристиан Ериксен е обект на интерес от страна на Аякс. Плеймейкърът на Манчестър Юнайтед вероятно ще се раздели с клуба от Висшата лига като свободен агент през летния трансферен прозорец на 2025 г., като е малко вероятно “червените дяволи” да му предложат нов договор. Грандът от Амстердам пък е готов да офертита датския национал с тригодишен договор.

Родом от малкото датско градче Миделфарт, Ериксен прекарва по-голямата част от ранните си години в родината си, но завършва академията на Аякс. Той стана известен по време на престоя си с Аякс и впоследствие се радваше на ползотворни периоди с Тотнъм и Интер Милано.

Ериксен се завърна във Висшата лига с тима на Брентфорд през 2022 г. и след кратък престой в тима, съчетан със силни изяви, Ман Юнайтед привлече футболиста през лятото на 2022 г. Датският плеймейкър е надежден играч за Манчестър Юнайтед през последните две години, но не е редовен играч от дебютния си сезон. Ериксен се е появил 80 пъти досега за Манчестър Юнайтед, като има на името си 6 гола и 16 асистенции. Неговият период на “Олд Трафорд” обаче ще приключи през летния трансферен прозорец на 2025 г.

Аякс е в лидерска позиция да привлече Ериксен като свободен агент през летния трансферен прозорец на 2025 г. Амстердамци са готови да предложат на 32-годишния датчанин тригодишен договор и се надяват да го видят да завърши кариерата в клуба, в който стартира професионалната си кариера.