Лудогорец развали празника на Аякс, но отпадна от Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" показаха, че не бива да бъдат подценявани

Лудогорец победи Аякс с 1:0 в реванша между двата тима от квалификационната фаза на Лига Европа. Въпреки положителния резултат обаче разградчани отпадат от надпреварата, тъй като общият резултат е 4:2 в полза на нидерландците.

Първото полувреме премина спокойно за Аякс, тъй като в него попадения не паднаха. Това може би накара играчите на тима да се отпуснат още повече. Грешка, която почти винаги бива наказвана сурово във футбола. Точно така се случи и на “Йохан Кройф Арена”.

В 62-ата минута на мача Лудогорец успя да стигне до попадение чрез Матиас Тисера. До гола се стигна след чудесна постепенна атака на “орлите”, в която основна фигура бе Доминик Янков. Българинът първо добре задържа топката в средата на терена, след което я подаде на свои съотборник и се изнесе на фланга. Оттам малко по-късно той прати хубава топка в наказателното поле на Аякс, която бе засечена от Тисера след известна доза късмет.

Въпреки успеха обаче Лудогорец ще трябва да се задоволи с участие в групите на Лигата на конференциите. В мобилно приложение бет365 ще откриете специални оферти за залози за всички фази от турнира.