“Синята” приказка в Европа приключи след загуба на “Дойче Банк Парк”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" се бориха мъжки, но не успяха да осъществят подвига

Левски загуби гостуването си на Айнтрахт Франкфурт с 2:0 и след общ резултат в двата мача от 3:1 отпадна от квалификациите на Лигата на конференциите.

Първото полувреме между двата тима мина без попадения. Повечето положения логично бяха пред вратата на Пламен Андреев. Айнтрахт дори отбеляза, но гола бе отменен заради засада. Въпреки техния натиск обаче Левски успя да създаде няколко добри контраатаки.

Втората част започна по същия начин. В 79-ата минута обаче Айнтрахт поведе в резултата чрез резервата Нганкам. Голът падна докато Левски бе с 10 човека на терена, тъй като Рикардиньо получаваше медицинска помощ след като бе ударен в лицето от Робин Кох, а дори не получи фаул.

В 86-ата немците вкараха и второ попадение, с което решиха мача. То дойде след лош контрол на топката на Асен Митков в средата на терена и бърза контраатака на гостите. В герой за “орлите” се превърна Елиас Шкири.

Така Левски отпада от евротурнирите след като показа на какво е способен на цяла Европа. “Сините” не бяха далеч от целта си, но няколко индивидуални грешки, гарнирани със скандални съдийски отсъждания и в двата мача доведоха до злощастния край на тяхната еврокампания.