Азар пак наблегна на дюнерите… за ужас на Зидан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Любителят на дюнери и куп източни сладости Еден Азар не изневери на себе си, появявайки се за втора поредна година в лагера на испанския шампион Реал Мадрид с наднормено тегло.

Белгийският национал беше закупен от Челси за 160 милиона евро, но контузия в бедрото забави дебюта му за Кралския клуб. След възстановяването си пък Азар така и не съумя да се доближи до най-добрите си дни, записвайки скромните за неговите способности 16 мача и 1 гол.

Миналото лято крилото изуми треньорския щаб и съотборниците си, пристигайки на “Сантяго Бернабеу” за предсезонната подготовка с шест килограма над нормата.

За ужас на Зиденин Зидан обаче историята се повтори и това лято, а бившият френски национал едва сдържал гнева си при първата си среща с Азар.

29-годишният играч не записа нито една минута за белгийския национален отбор в мачовете в Лигата на нациите, като селекционерът на Червените дяволи Роберто Мартинес обяви, че звездата на отбора “не е готов да излезе на терена”.

Самият Азар не крие пристрастеността си към калоричните храни и склонността си към бързо качване на килограми.

“Истина е, няма нужда да го крия,” разкри преди време пред L’Equipe той. “Но когато съм във ваканция, аз наистина съм във ваканция.

“Такъв тип съм, че качвам бързо, но ако съм внимателен, свалям бързо килограми.

“Когато бях на 18 в Лил тежах 72 или 73 килограма. При качване на мускулна маса ставах 75, но ако качвах по другия начин ставах 77… За сравнение през лятото (б. р. – миналото лято) бях 80 килограма, но свалих ненужното за 10 дни.”