Азрудин Валентич: Искам Ботев да бъде в челото на класирането
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Аз съм треньор, който обича да работи с млади играчи", споделя новият наставник на Ботев Пловдив

Днес отборът на Ботев Пловдив представи новия си треньор – Азрудин Валентич, както и неговият помощник – Кристиян Тиритиело.

“Казвам се Азрудин Валентич. Можете да ме наричате Вали. Надявам се да направим хубаво сътрудничество”, започна новият наставник на “жълто-черните”.

„На първо място аз поставям семейството, а след това футбола. Семеен човек съм. Имам двама синове на 14 и 17 г. Идвам от Швеция, но съм родом от Югославия. Босненец съм. От 2002 година живея в Швеция. Прекарах 18 години там. През миналата година се преместих в Дания. Стартирах кариерата си като треньор в Швеция“, заяви Валентич.

Валентич продължи с думите, че доста хора ще останат изненадани от идването му в Ботев Пловдив. Той заяви, че това решение е било лесно за него.

“Бъдейки балканец, за мен решението не беше трудно. Балканската енергия и любовта към футбола ми е позната. Всички знаят какво се случва в Ботев, но и всички знаят какъв клуб е това. Доколкото знам, Ботев е най-старият футболен клуб в България. Ако погледнем временното класиране на efbet лига, ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки. Ще заявя открито дошъл съм, за да мога заедно с играчите да придвижим Ботев към челото на таблицата.“

„Аз съм треньор, който обича да работи с млади футболисти. Ако младите имат качества и енергия да печелят мачове, ще играят. За нас обаче най-важно е да печелим двубоите си. Не е тайна, че Неделев е голямата звезда на този отбор. Имахме време да направим анализ на всеки играч с Кристиан Тиритиело. Много по-добре е, че контузията на Неделев се случи сега, а не три дни преди началото на първенството. Не дойдохме в България просто така. Ще се стремим да се справим по най-добрия начин”, допълни специалистът.

Вчера Ботев проведе първа тренировка под ръководството на Азрудин Валентич. Новият наставник се включи в следобедното занимание на тима, като с него дойдоха и трима нови играчи.