Байерн иска да играе пред фенове, цели се в 24 хиляди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Европейският клубен първенец Байерн работи усилено за постепенното връщане на публиката на “Алианц Арена”.

За целта колосът от Мюнхен е разработил специален противоепидемичен протокол, с който да убеди здравните власти в готовността си да приема зрители без да нарушава мерките за борба с разпространението на коронавируса.

Баварците са убедени, че могат да приемат 24 хиляди души на своята арена, които да бъдат разоложени на метър и половина един от друг, за да се минимизира възможността от заразяване.

“Изработихме протокол, за да имаме ясна представа какъв брой хора можем да приемем на стадиона,” коментира членът на Борда на директорите Ян-Кристиан Дреезен.

“Ще бъдем доволни и на 5 хиляди в началото, въпреки че очакваме да играем пред 24 хиляди в крайна сметка. Иска ни се да играем отново пред публика, но не настояваме за нищо.”

Тази седмица РБ Лайпциг стана първият клуб в Бундеслигата, който получи разрешение да допусне фенове на трибуните си в откриващия кръг на Бундеслигата.

Здравните власти дадоха съгласието си полуфиналистът в Шампионската лига да посрещне Майнц на 20 септември пред 8,500 зрители, добавяйки, че решението ще остане в сила ако броят на заразените с коронавирус се запази на приблизително същите нива.

Мачовете в Бундеслигата се играят без публика от март насам, а първенството беше прекъснато между март и май заради пандемията от COVID-19.