Байерн Мюнхен иска една от звездите на Жирона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварският гранд ще се състезава с Барселона за 26-годишното крило Виктор Циганков

Според информация на испанската медия Fichajes, украинският национал Виктор Циганков е обект на интерес от Байерн Мюнхен. Баварският гранд иска да се подсили с крило през януарския трансферен прозорец и са набелязали футболиста на Жирона. Те ще се състезават с шампиона от Ла Лига Барселона за 26-годишния украинец.

Виктор Циганков се утвърди като ключова фигура за Жирона, откакто пристигна в тима от Динамо Киев през януари 2023 г. Украинският национал е възпитаник на младежката академия на Динамо Киев и прекара по-голямата част от професионалната си кариера при “синьо-белите”.

26-годишният играч постигна големи успехи по време на продължаващия си престой в Жирона, превръщайки се в звезда в Ла Лига. Въпреки че Циганков има само три гола и три асистенции в 16 мача, той изигра своята роля в изкачването на каталунския клуб до върха на Ла Лига.

Прогресът на Циганков не остана незабелязан, като украинецът привлече вниманието на много топ отбори. Медиите през октомври свързваха 26-годишния футболист с Барселона, който иска да привлече заместник на Рафиня. Но действащите шампиони в Ла Лига са изправени пред сериозна конкуренция, след като и Байерн Мюнхен иска футболиста на Жирона.

Шампионите на Бундеслигата търсят ново крило на фона на несигурността около бъдещето на Сане и Гнабри. Ще бъде интересно да се види дали баварският гранд ще успее да убеди Циганков да премине на “Алианц Арена”.