Байерн най-накрая взе заместник на Ян Зомер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците дълго време не успяваха да си намерят нов вратар

Ръководството на Байерн Мюнхен успя да договори вратаря на Макаби Тел Авив Даниел Перец. За него баварците ще платят 5 милиона евро плюс добавени бонуси. Перец ще подпише договор за срок от пет години в следващите дни след като премине задължителните медицински прегледи.

23-годишният Перец защитава цветовете на израелския Макаби Тел Авив. Това е и единственият отбор, за който той е играл през професионалната си кариера. Перец подписва с тима през 2019 година, когато бива преместен от отбора до 19 години в пъривя отбор.

Привличането на Перец бе много странен и напълно неочакван ход от страната на ръководството на Байерн. Баварците бяха свързвани с далеч по-известни вратари с повече опит зад гърба си. Сред тях бяха Давид Де Хеа, Ясин Буну и Кепа Арисабалага. В крайна сметка обаче всеки един от тях предпочете да не приема офертата от “Алианц Арена”.

Това дава чудесния шанс на Перец да се възползва от контузията на Мануел Нойер, за да получи възможност да се докаже на световната сцена и да блесне с изявите си под рамката на вратата на един от най-големите клубове.