Байерн планира шокираща размяна на играчи с Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Томас Тухел иска още един играч от Висшата лига

Ръководството на Байерн Мюнхен възнамерява да привлече полузащитника на Манчестър Юнайтед – Скот МакТоминей, съобщава журналистът на немското издание “Bild” Кристиан Фалк. За да избегнат плащането на трансферна сума за шотландеца от Байерн са готови да пуснат Райън Гравенберх под наем в тима на “червените дяволи”. Най-вероятно в тази сделка ще бъде включена и откупна клауза, за да може агнлийският клуб да има готов заместник на МакТоминей.

МакТоминей е продукт на прословутата академия на “червените дяволи”, което го прави любимец на феновете. Той проби в първия тим през 2017 година и оттогава е важна част в отбора. Шотландецът бе несменяем титуляр през последните години, когато тимът бе ръководен от Оле Гунар Солскяер и Ралф Рагник. С идването си на “Олд Трафорд” обаче Ерик тен Хаг доведе бразилецът Каземиро, който почти мигновено измести МакТоминей.

Байерн по принцип не иска да се разделя с Райън Гравенберх, но нидерландецът напира за трансфер, тъй като той не е доволен от игровото време, което получава. Той е наблюдаван също и от Ливърпул, но поради интереса на баварците към МакТоминей, в момента има доста по-големи шансове Гравенберх да се озове на “Олд Трафорд” вместо на “Анфийлд”.

Дали този трансфер ще се състои предстои да разберем в следващите дни. Трансферният пазар затваря още след само три дни и отборите вече нямат много време за дълги преговори.