Байерн премина през Айнтрахт и е на финал за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байерн (Мюнхен) надигра с 2:1 Айнтрахт (Франкфурт) във полуфинален мач от турнира за Купата на Германия. Резултатът откри Иван Перишич още в 14-тата минута. В 70-тата минута Айнтрахт стигна изненадващо до изравняване, чрез да Коста, но само 5 минути по-късно, Левандовски възстанови преднината на баварците.

Това е трети пореден финал за баварския колос. Другия финалист стана ясен вчера, когато Байер (Леверкузен) премина с лекота и спря чудото на четвъртодивизионния Саарбрюкен. Баварците са рекордьори в турнира, печелейки го цели 19 пъти.

Само преди две седмици Байерн разби Айнтрахт с 5 на 2 в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. След рестартирането на сезона, шампионите са в серия от пет поредни победи, в който отбелязаха 17 попадения.

Атаката на баварците бе водена от намиращия се в супер форма Роберт Левандовски, подпомаган по крилата от Кингсли Коман и Иван Перишич.

За Айнтрахт липсваше Филип Костич, на негово място започна Тимъти Чандлър. В нападение „орлите“ заложиха на Анре Силва, активно подпомаган от Мият Гачинович. В състава на гостите фигурираше и бившия футболист на Байерн Себастиян Роде.

Байерн започна да атакува още от първите минути на двубоя. В 6-тата минута дойде и първия опасен шанс. Томас Мюлер стреля с глава, след центриране от корнер, но Коор успя да изчисти топката от голлинията.

Натискът на домакините бе материализиран още в 14-тата минута, когато Перишич отбеляза, след перфектно центриране на Мюлер.

В 24-тата минута Левандовски имаше шанс, но се засуети в наказателното поле и не успя да нанесе удар. Две минути по-късно Алфонсо Дейвис даде страхотно подаване към Коман, който незабавно стреля, но ударът му не уцели вратата на Трап.

Вратарят на Айнтрахт се прояви отново в 32-рата минута. Левандовски запази топката между няколко защитника и стреля в близкия ъгъл, но вратарят на гостите успя да избие в корнер.

В 70-тата минута гостите стигнаха до изненадващ изравнителен гол. Дани да Коста получи чудесен пас в наказателното поле и с перфектен удар, отбил се и в лявата града, прониза мрежата на Нойер.

Само 5 минути по-късно Байерн стигна до нов гол. Баварците направиха красива атака. Алфонсо Дейвис се озова очи в очи с вратаря Трап, но реши да подава. Топката стигна до Левандовски, който без проблем отбеляза 45-тия си гол за сезона. Попадението първоначално бе отменено заради засада, но след намесата на системата ВАР, бе зачетено.

Стартови състави:

Байерн (Мюнхен): Нойер, Павар, Боатенг, Алаба, Дейвис, Кимих, Горетцка, Перишич, Мюлер, Коман, Левандовски;

Айнтрахт (Франкфурт): Трап, Туре, Абрахам, Хинтерегер, НЬДИКА, Илзанкер, Роде, Коор, Чандлър, Гачинович, Силва;