Байерн разгроми Борусия Дортмунд, Хари Кейн с хеттрик в Дер Класикер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварският гранд продължи доминацията си в съперничеството с "жълто-черните"

Байерн Мюнхен постигна разгромна победа с 4:0 като гост на Борусия Дортмунд в дербито на 10-ия кръг на Първа Бундеслига. С три попадения за баварците се отличи Хари Кейн, а Дайо Упамекано вкара първия гол в Дер Класикер.

С тази победа тимът на Байерн събра 26 точки и заема 2-рото място в класирането. Борусия Дортмунд пък остана на 4-ото място с 21 пункта, а престоят на Еден Терзич начело на тима може скоро да приключи.

Байерн спечели девет от последните десет дербита срещу Дортмунд. Срещата започна по отличен начин за гостите, като Дайо Упамекано се разписа с глава след центриране от корнер в 4-ата минута.

Пет минути по-късно Хари Кейн направи резултат 0:2. Байерн организира страхотна контра атака, като Сане пусна към бившия нападател на Тотнъм и той без проблеми се разписа за първи път в Дер Класикер. При този резултат завърши и първото полувреме на “Сигнал Идуна Парк”.

В 72-рата минута гостите сложиха точка на спора. Хари Кейн заби втория си гол в мача след чудесна асистенция на Кигсли Коман. Борусия Дортмунд макар и да владееше повече топката, не успяваше да затрудни сериозно Мануел Нойер.

В добавеното време на срещата баварският гранд вкара четвърти гол. Гостите отнеха топката в центъра на терена и Хари Кейн бе изведен сам срещу вратаря, като английският нападател не сбърка, оформяйки своя хеттрик и крайния резултат 0:4.