Интер увеличи преднината си на върха с победа над Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" вече имат пет точки повече от втория Ювентус в Серия А

Интер записа много важна победа с 2:1 в трудното гостуване на Аталанта в двубой от 11-ия кръг на Серия А. Хакан Чалханоглу и Лаутаро Мартинес отбелязаха попаденията за “синьо-черните”, докато Джанлука Скамака се разписа за бергамаските.

С тази победа отборът на Интер събра 28 точки и е убедителен лидер в Серия А, като има пет точки повече от втория Ювентус. Съставът на Аталанта остана с 19 пункта на 5-ото място в таблицата.

Първото полувреме в Бергамо бе доста равносотйно, като Интер поведе в резултата в 40-ата минута с гол от дузпа. Хакан Чалханоглу се разписа от бялата точка, за да вкара петия си гол за сезона в първенството.

Аржентинският нападател Лаутаро Мартинес удвои аванса на Интер в 57-ата минута със страхотен шут. За Мартинес това бе 13-ото попадение в Серия А през тази кампания.

Аталанта бързо се върна в мача с гол на Скамака в 67-ата минута. Бившият нападател на Уест Хем пропусна добър шанс за 2:2 в 81-вата минута.

В добавеното време Рафаел Толой от Аталанта получи втори жълт картон и бе изгонен. Опитният бранител ще пропусне следващия мач на тима в първенството срещу Удинезе.

Интер пък приема Фрозиноне в следващия кръг от Серия А на 12 ноември, а четири дни преди това гостува на Залцбург в Шампионска лига.

За да усетите на максимум интензивните моменти в света на футбола, няма по-добър начин от използването на бет365 мобайл. С него лесно можете да следите резултатите на мачовете, да поставяте залози и да се възползвате от ексклузивни оферти, когато и където и да се намирате.