Българин застава начело на националния отбор на Казахстан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският треньор Калоян Петков поема женксия национален отбор на Казахстан

Българският специалист Калоян Петков ще води националния тим на Казахстан при жените. Той бе представен Петков бе представен като национален селекционер ентралата на федерацията.

Калоян Петков има богат опит като треньор в женския футбол в Казахстан. Той работи клубния отбор „БИИК“, с който стана многократен шампион на страната и вкара отбора няколко пъти в Шампионската лига. Така също печели Купата и Суперкупата на страната.

Българският специалист е един от най-добрите в Казахстан, като дори записа успех в Шампионска лига  в един от мачовете Барселона на собствен терен. В същото време Петков ще продължи да води и клубния си отбор, на който му предстои мач реванш срещу украинския ЖФЕ Тораев. Първият мач завърши с 2:1 в полза на украинките. Двубоят е утре, като любопитен факт е, че съдии от България ще водят срещата срещата. Главен рефер на реванша е добре познатата у нас Християна Гутева, която през миналия месец ръководи двубоя от Купата на България между ЦСКА и Ботев Ихтиман.

В Казахстан следа оставиха много български специалисти, сред които Станимир Стоилов, Димитър Димитров – Херо и Стойчо Младенов. Предстои да видим какви успехи ще постигне Калоян Петков с женския национален отбор на страната.