България диктува модата в Будапеща – и Николова спечели квота
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нашата състезателка показа завиден характер и сломи туркинята Гюн

Непримиримата Евелина Николова спечели втора олимпийска квота за България в рамките на по-малко от половин час, след като в изключително оспорван полуфинал в категория до 57 килограма на европейската олимпийска квалификация в Будапеща надделя над Бедиха Гюн (Турция).

Нашето момиче проведе схватката умело и с достатъчно агресия. Николова поведе с 2:0 технически точки, след което туркинята съумя да възстанови паритета.

Ева обаче предложи всичко от своя арсенал през втората част и със завидна психическа устойчивост стигна до безценната победа с 4:2.

В четвъртфиналите Николова осъществи спираща дъха атака в последната секунда, за грабне скъпоценни две точки зрелищния дуел с рускинята Вероника Чумикова.

Малко по-рано с олимпийска квота ни зарадва и Миглена Селишка, която се класира за финала в категория до 50 килограма след чудесна победа над Ивона Матковска (Полша).

Това е трета олимпийска квота за България при дамите, след като и Тайбе Юсеин спечели такава за страната ни през есента. Вчера пък Георги Вангелов успя да добави квота и за мъжкия ни тим в свободния стил.

Тази вечер това могат да стори също и Мария Оряшкова (до 76 кг).

Снимкa: Start-photo.bg