България отстъпи на Италия в драматичен мач в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Възпитаниците на Силвано Пранди не успяха да се преборят с Италия

България допусна поражение на старта на втората седмица в Лигата на нациите по волейбол, след като отстъпи с 2:3 гейма (19:25, 25:20, 13:25, 25:23, 12:15) на Италия в Римини. Селекционерът на “лъвовете” Силвано Пранди заложи на доста млади играчи, които затрудниха съперника, но “адзурите” бяха малко по-класни в тазвечершната среща.

Първият гейм на мача бе оспорван в началото и никой от двата отбора не успя да се откъсне в резултата. Това стори Италия при 6:6, когато записа четири поредни точки. Скуадрата поддържаше този аванс и дори го увеличи в края на гейма, за да спечели с 25:19.

Във втория гейм италианците започнаха по-силно и дръпнаха с 3:1, но бързо изравнихме и обърнахме до 8:5 в наша полза. След това играта бе равностойна, като България поддържаше аванс от 2-3 точки. При 19:17 възпитаниците на Силвано Пранди записаха две поредни точки и направиха крачката към спечелване на гейма. Така стигнахме до 24:20 след ас на Аспарух Аспарухов и реализирахме първия си гейм бол, с което резултатът в мача бе изравнен.

В гейм номер 3 на срещата, Италия стартира с пет поредни точки. Кошмарът за България бе пълен и изоставахме с 4:14 в средата на гейма, тъй като нашите направиха много грешки. Италия не изпусна контрола в гейма и го спечели с категоричното 25:13.

След слабата игра в третата част, България надигна глава и се противопостави на съперника. Четвъртият гейм бе много равностоен и никой от отборите не успя да поведе с повече от две точки. Италия имаше аванс от 16:14 след добра атака на Джанлука Галаси, но след това отговорихме с добри точки. При 16:16 Радослав Парапунов направи страхотна блокада и България поведе. Стефан Чавдаров и Светослав Иванов имаха добри изяви и успяхме да затворим гейма с 25:23.

Първата точка в тайбрека бе за България, но след това “адзурите” поеха контрола. С добра игра на сервис и в атака, италианците поведоха с 6:3 точки. В следващите минути нашите момчета допуснаха много грешки на начален удар и улесниха съперника. В крайна сметка Италия спечели решителния пети гейм с 15:12.

Съставът на България: Владимир Станков, Радослав Парапунов, Аспарух Аспарухов, Георги Петров, Стефан Чавдаров, Николай Калев – Владислав Иванов-либеро (Николай Къртев, Мартин Иванов-либеро, Светослав Иванов, Денис Карягин, Георги Сеганов)