Италианец застана начело на женския национален волейболен тим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кандидатурата на Лоренцо Мичели беше утвърдена от УС на БФ Волейбол

Лоренцо Мичели е новият треньор на женския национален отбор по волейбол. Кандидатурата на италианеца беше утвърдена от УС на БФ Волейбол. 51-годишният специалист води френския Волеро льо Кане, където играе Ева Янева, през последните два сезона. Преди това той е бил начело на Виска Скай Рес (Полша).

Кариерата като треньор на Мичели започва в Робур Тибони Улбино в италианската Серия В1, където остава три сезона. През 2000 г. се заема с Марке в Серия А-2. В продължение на десетилетие Мичели прави сериозно име в Серия А-1, където е бил треньор на грандовете Падова, Бергамо и Модена. През 2011 година започва и международната му кариера, като за три сезона е начело на турския Екзешибаши. В този период италианецът извежда отбора до две титли, две купи и две суперкупи на страната..

Следва предизвикателство начело на полския Атом Трефл Сопот, където е от 2014 до 2016 година.  За една година се завръща в родината, за да поеме Пиаченца. В следващите сезони треньорът води Висла Скай Рес (Полша).

Италианецът има опит и като национален треньор – през 2019 година води Естония, а е помощник на женския тим на Италия в периода 2002-2010 г.