Жалко! “Лъвиците” ни преклониха глави срещу Швеция в Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният ни отбор по волейбол отпадна на 1/8-финалите в Евро 2021

Женският ни национален отбор по волейбол загуби изключително драматично с 2:3 гейма срещу Швеция 1/8-финалния си мач на Евро 2021 и напусна надпреварата, на която сме домакини.

Родните волейболистки започнаха отлично срещата, като поведоха с 4:0. Впоследствие в течение на гейма скандинавките успяха да реализират няколко точки, но момичетата на Иван Петков бяха повече от безапелационни.

Във втората част обаче шведките показаха коренно различно лице. След третата точка те излязоха напред и постепенно оформиха добра преднина.  “Лъвиците” застанаха на точка от скандинавките при 17:18, но последва нова серия, която увеличи разликата и се стигна до 1:1 гейма.

Двата отбора тръгнаха равностойно в третия гейм, като положението се запази до 11-та точка, след което нашият отбор намери ритъма и се отприщи. Играта ни продължи да е стабилна, но в ключовите моменти се усети колебание, от което Швеция се възползва и обърна развоя на частта, спечелвайки я за изненада на всички по трибуните.

Решителният четвърти гейм започна  като предходния, но нашите момичета показаха по-силна психика и в решителни моменти спечелиха точките си, с които да затворят гейма и да доведат нещата до последен пети.

В тайбрека събитията започнаха добре за нашия тим, който поведе леко, но след 10-та точка играта беше много близка. При 15:15 грешка до мрежата даде първи мачбол за шведките и въпреки, че нашите момичета на два пъти отразиха шансовете на съперничките да спечелят, от третия опит “Тре кронур” затвори мача в своя полза.