“Лъвиците” ни се пребориха за тайбрек, но загубиха от Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националния ни отбор показа страхотен характер, но силите не стигнаха за победа

Женският ни национален отбор по волейбол загуби с 2:3 гейма мача си срещу Германия на европейското първенство по волейбол в Пловдив. Нашите момичета показаха характер и на два пъти догонваха в резултата, за да стигнат до тайбрей, но в крайна сметка отстъпиха с 23:25, 25:16, 21:25, 25:18, 10:15.

Волейболистките ни се бориха, като демонстрираха аргументи през цялото време. Намалената концентрация обаче оказа влияние на играта в тайбрека и това реши развоя на срещата.

Двубоят стартира под диктовката на Бундестима. Волейболистките на Феликс Козловски имаха водеща роля до осмата точка, след което двата отбора продължиха равностойно. Играта на нерви продължи почти до края на гейма и, въпреки усилията на нашите момичета съперникът излезе напред в резултата.

Съвсем различно лице показаха “лъвиците” във втората част, където бяха доминиращи във всеки елемент. Състезателките на Иван Петков не дадоха шансове на германките да противодействат и затвориха без особени проблеми. Така родните представителки изравниха за 1:1 гейма.

Третият гейм започна идентично на първия – Бундестимът поведе ударно, след което бе настигнат от нашите момичета. Благодарение на мобилизираната си игра българките застанаха на точка от противника (10:9), а после и изравниха. Интригата се завърна в следващите минути – от двете страни на мрежата имаше напрежение до 16-та точка, след което немските волейболистки ни натиснаха със сервис и атака. Това доведе до колебания, които ни продължиха да ни тормозят до края. Посрещането ни се пропука съвсем и Германия просто довърши започнатото.

Равностойна игра видяхме и в началото на решителния четвърти гейм. Воденият от Феликс Козловски тим успя да оформи крехка преднина, но тя бе стопена с лекота от нашите и последва обрат. “Лъвиците” продължиха нахъсано и реализираха серия от точки. Съперникът не се отказа и буквално се “залепиха” за нас. Последваха нови няколко точки за родните волейболистки, които ги откъснаха от германките. Нервни моменти не липсваха, но това не ни обезкуражи, а тъкмо напротив – заредихме попадение след попадение. До края проблеми нямаше и нашите вкараха мача в тайбрек. Там съперничките ни започнаха координирано и с пределна мобилизация, повеждайки с няколко точки. Българките скъсиха час от дистанцията, но това не бе достатъчно. Посрещането не бе на нужното ниво, както и концентрацията. Това и определи развоят на мача, който бе затворен без особени усилия от Бундестима.