България пребори коравия тим на Беларус и продължава напред
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трикольорите" ни надвиха с 3:1 съперника си и си гарантираха място на елиминациите в Евроволей 2021

Българският национален отбор по волейбол постигна третата си победа в груповата фаза на Евроволей 2021, надвивайки с 3:1 Беларус и си гарантира място на елиминациите.

Мачът беше по-труден от очакваното, но в тежките моменти най-вече в четвъртия гейм, нашият отбор се събра и стигна до победата.

В първите две части волейболистите ни направо отвяха съперника и бяха една класа над него във всички елементи. Стабилното посрещане даде възможност да се разгърнем в атака, където имаше и нужната ефективност, а състезателите ни бяха в стихията си. Тодор Скримов отново изригна на сервис, като завърши зрелишно първия гейм с четири поредни сервиса, три от които асове.

Бързият успех доведе до спад в българския лагер и в третата част се получи пълно противопоставяне. Беларус поведе с 6:2 и диктуваше играта почти докрай – 23:21. Нашите изравниха при 23:23 и интригата продължи. България имаше и възможност за геймбол, но не успя да го оползотвори. Съперникът взе предимство, а след това с блокада затвори гейма  и се върна в играта.

Успехът даде настроение на беларусците и ги разигра. Ирата тръгна отново равностойно в четвъртата част. При 15:15 тимът ни се пропука в посрещане. Съперникът отбеляза четири поредни точки и поведе с 19:15. Пранди потърси промяна и на полето се появи Аспарух Аспарухов на мястото на Мартин Атанасов. Рокадата даде резултат и нашите изравниха. Този път в решителните минути, при 22:22, националите ни запазиха концентрация и наложиха волята си. Цветан Соколов пое тежестта във важния момент, а България се поздрави с крайната победа