Добави коментар
Под 50 спортисти ще представят страната ни на Токио 2020

За първи път от 1956 година насам се очертава България да бъде представена от по-малко от 50 спортисти на Олимпиадата. В последните години тенденцията е нашите участници на най-големия спортен форум в света да намаляват – това ще се случи и на Токио 2020.

50 дни остават до началото на Летните олимпийски игри, като изглежда невъзможно България да премине границата от 50 души, които да се борят за медалите в японската столица. Така ще изравним антирекорд от далечната 1956-а в Мелбърн. Тогава родните спортисти на Игрите в Австралия са били 28 в 6 спорта.

Преди 5 години в Рио, България бе представена от 51 спортисти, като това се считаше за най-сериозния срив за страната ни спрямо Игрите в Мелбърн. По всичко изглежда, че занижаването на бройката ще продължи. Дотук България има сигурни квоти в 13 вида спорт – борба (7), художествена гимнастика (7), лека атлетика (2), плуване (5), спортна стрелба (3), спортна гимнастика (1), бокс (1), бадминтон (3), кану-каяк (1), вдигане на тежести (2), джудо (2), карате (1) и фехтовка (1). Част от тях са потвърдени, докато за други се очаква това да се случи в следващия месец. Така ще имаме общо 40 спортисти.

Ще се стремим да се преборим за поне още 5-6 квоти в бокса и атлетиката. Надали обаче бройката може да се увеличи драстично. Така цифрата от общия брой родни спортисти няма да прехвърли 50.

Добави коментар
Гласувай: