България търси победата в Литва, за да продължи да мечтае
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният ни отбор излиза във Вилнюс за седмата си световна квалификация

Днес от 16:00ч. българският национален отбор по футбол излиза като гост на Литва в световна квалификация от група C на зона “Европа”.

“Лъвовете” ни надигнаха глави в последната пауза за националните отбори и отново ни накараха да се гордеем с тях, след като първо изтръгнаха равенство срещу европейския шампион Италия, след което победиха именно Литва с 1:0 на “Васил Левски”, а в контролна среща с Грузия натрупаха самочувствие след успех с 4:1.

Днес момчетата на Ясен Петров ще се опитат да сложат край на една много тежка серия за представителния ни тим, а именно – 15 поредни гостувания без успех. Последният такъв датира на 6-ти септември 2018 година срещу Словения в Лигата на нациите.

Единствено три точки днес пък ще съхранят мечтите на нашите момчета, че могат да се борят за чудото и да грабнат второто място в групата ни. При два успеха над Литва и Северна Ирландия в тази пауза за националните отбори, ще съберем 11 точки. Швейцарците в момента са втори с осем, но и мач по-малко, който обаче е срещу фаворита Италия и е много възможно да го загубят.

Така има шанс директният ни сблъсък в последния кръг да се окаже съдбоносен. А за битката във Вилнюс букмейкърите определят нашия тим за фаворит. Според Winbet, “лъвовете” ни ще се справят със задачата и успехът им е оценен с коефициент 2.00 спрямо 4.00 за домакините. Bet365 е още по-сигурен в победата на нашия отбор и дава ставка 1.95, а за домакините – 4.20.