България започва битките в Лигата на нациите срещу Беларус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тази вечер от 21:45ч. "лъвовете" ни излизат за много важен мач

Националният отбор на България започва участието си в новото издание на Лигата на нациите с мач срещу Беларус, който ще се проведе на неутрален терен в Залаегерсег, Западна Унгария. Двубоят е насрочен за 21:45 часа и ще бъде ръководен от румънския съдия Овидиу Хацеган.

Това ще бъде седмият мач за селекционера на България, Илиан Илиев, който пое отбора през ноември миналата година. До момента, под негово ръководство, България е записала равенства срещу Унгария, Сърбия, Азербайджан, Румъния и Словения, както и победа срещу Танзания през 2024 година. Предстоящият мач срещу Беларус е от ключово значение за амбициите на отбора да спечели групата и да се изкачи от Лига “C” в Лига “B”, след като изпадна през миналата година.

Беларус ще играе на неутрален терен поради забраната за домакинства в страната, наложена от УЕФА заради подкрепата на беларуското правителство за руската военна агресия срещу Украйна, а двубоят ще се проведе без публика, което допълнително ще придаде на срещата уникален и напрегнат характер. За България това е шанс да затвърди положителната си серия и да се доближи до целта си за промоция в по-горната дивизия – цел, която Илиан Илиев постави още преди началото на мачовете, а именно да спечели групата, където за съперници имаме още Северна Ирландия и Люксембург.

На пръв поглед Беларус е най-сериозният противник на националите ни за първото място и положителен резултат като гости със сигурност ще даде повод за оптимизъм на нашия отбор. Имайки предвид положителната серия при Илиан Илиев и видимо по-добрия облик на отбора под негово ръководство, можем да очакваме победа за България, но и не много голове, като опция под 2.5 изглежда отличен избор.