Български халф продължава да се готви с първия тим на Фиорентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димо Кръстев прави добро впечатление в младежката формация на Фиорентина

Българският полузащитник Димо Кръстев се включва в тренировките на първия отбор на Фиорентина. Освен него, към заниманията се присъединяват още Кристиан Дале Мура, Фабио Понси, Едуард Дуту, които също са част от Виола Примавера, пише сайтът fiorentinanews.com.

За да се проведе нормален тренировъчен процес старши треньорът на “виолетовите” Чезаре Прандели може би ще върне по-малките момчета да тренират с Алберто Акуилани (наставник на Примавера отбора) през пролетта. Връщането на играчите да тренират на по-ниско ниво – при юношите, може да повлияе на техния прогрес. Точно обратното се случва при обучението на младите таланти с играчите на първия отбор – това им помага да се сблъскват с футболисти с по-голям опит и повече класа. Младият български халф от набор 2003 Димо Кръстев не бива да се подлага на този процес на “инволюция” (понижаване в тренировките), на който Фиорентина изглежда залага често, пише сайтът за новини, свързани с “виолетовите”.

Димо Кръстев се присъедини към Фиорентина през пролетта на 2019-а година, а преди това е тренирал в школите на бургаските Черноморец и Нефтохимик.