google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Перспективният роден бранител ще бъде част от селекцията на Младен Кръстаич за приятелските мачове с Кипър и Люксембург.

Агентът на голямата надежда на българския футбол и на Фиорентина Димо Кръстев – Пламен Пейчев, разкри, че играчът на “виолетовите” е останал изненадан от получената повиквателна.

Както е известно, Кръстев попадна сред избраниците на селекционера Младен Кръстаич за контролите срещу Кипър и Люксембург.

“Той разбра в понеделник на обяд. Беше малко изненадан, въпреки че в момента националният отбор на България е в процес на подмладяване и в тези контроли могат да се пробват нови неща”, коментира Пейчев пред “fiorentina.it”.

“В предишните мачове извикаха Илиев от Интер и знаехме, че следят Димо в мачовете на Примаверата, както и в срещата на младежкия национален тим с Унгария. Очаквахме тази покана и тя дойде. Направи удоволствие на всички”, призна футболният мениджър.

“През лятото имаше сондажи на други клубове, но във Фиорентина бяха убедени, че искат да го задържат и да го развиват като защитник, защото преди това играеше като халф. Казаха ни, че наближава моментът, когато ще бъде изтеглен в първия отбор. Ще се чуем скоро да видим дали ще го вземат или ще го пратят под наем. В Италия е трудно за младите, само Ювентус го прави в момента, но защото са в труден период”, посочи агентът.

“Очаквахме дори да играе в евротурнирите, но Димо се прибра с контузия от мача на младежкия национален отбор, която го спря за 10-15 дни. Той не е тренирал с Италиано, но чака своя момент”, уточни Пейчев.

“Съжалявам за Петко Христов, но Фиорентина заслужаваше победата срещу Специя. Трудностите на Петко във Флоренция са същите, като тези на Димо – в отбор с толкова добри играчи е трудно за младите. Петко заслужава да играе в Серия А”, каза още Пламен Пейчев.